voorproef: zo werkt TRANSITIE op basis van 8 basisprincipes

Wil jij onbegrensd potentieel aanboren voor jouw duurzame transitieopgave? Omdat je ervaart dat jij en jouw kernteam niet verder komen dan die ene kiem, vastlopen in bureaucratie of er energie weglekt in de onderlinge samenwerking.

Laten we aan de slag gaan met 8 basisprincipes! Want om jouw duurzame transitieopgave te realiseren – met allerlei bijkomende barrières, onzekerheden en uitdagingen – is er een stevig basiskamp ofwel kerngroep nodig. Om ervoor te zorgen dat jouw kerngroep dé motor wordt (en blijft) van jullie duurzame transitieopgave, voeden we deze met:

 1. harmonie, balans en ritme
 2. veerkracht
 3. wederkerigheid
 4. eigenaarschap
 5. diversiteit
 6. creëren van beweging
 7. collectieve intelligentie
 8. leiderschap

Deze basisprincipes zijn waardevol in alle fases van de transitiereis: voorbereiden, vertrekken, vastpakken, verbinden en verankeren. Al zal het accent van de 8 principes net even anders liggen bij iedere reisbestemming. Goed bepakt op reis gaan? We reiken, waar je ook bent in jouw reis, praktische gereedschappen aan.

Wil je hiermee een eerste stap zetten? Schrijf je in en ontvang per e-mail twee (gratis) impactkaarten met een oefening voor jou als individu en een voor jouw kerngroep. Dit om zoveel mogelijk blijvende impact te maken op jouw duurzame transitieopgave!

  Comments are closed.

  Kop koffie, wandeling of kampvuur?